Asi před měsícem jsem si pořídila exkluzivní ikeáckou sadu vykrajovátek na cukroví, ale vzhledem k tomu, že do Vánoc je ještě daleko a navíc ježek, liška ani šnek vyloženě sváteční motivy nejsou, rozhodla jsem se vyrobit si něco malého k zakousnutí už teď. V první řadě bych měla vyzvednout fakt, že já i kuchyně jsme všechno ve zdraví přežily, nekonal se ani požár ani výbuch, a dokonce se mi i podařilo nic nespálit!
Pokud byste zatoužili po něčem podobném, stačí smíchat:
Pokud byste zatoužili po něčem podobném, stačí smíchat:
- 40 dkg hladké mouky
- 13 dkg moučkového cukru
- 6 dkg Hery
- 2 lžíce medu
- 2 vajíčka
- 1 lžičku jedlé sody
- koření: 2 hřebíčky, 1 kulička nového koření (obojí rozdrcené ve hmoždíři), 1 lžička mleté skořice
Nejzáživnější částí výrobního procesu bylo samozřejmě zdobení. Polevu jsem si vyrobila smícháním jednoho bílku a asi 20 dkg cukru (ten jsem přidávala dokud neměla poleva tu správně hustou konzistenci). Pak už jsem si jen pohrála s potravinářským barvivem, igelitovým sáčkem a bylo definitivně dokonáno.
A poučení na závěr: máte-li volný den, pečte. Zahání to nejen žal, ale i hlad.
2 komentáře:
Hani, povedené! Mňam!
díky, sůši. překonala jsem sama sebe - dá se to i jíst!
Okomentovat